Редактор: e-mail: кадър Фейсбук/С постановление на Министерски съвет ще бъдат вложени 20

...
Редактор: e-mail: кадър Фейсбук/С постановление на Министерски съвет ще бъдат вложени 20
Коментари Харесай

Държавата купува суперкомпютър за 20 милиона. Премиерът: Това е най-доброто, което към момента има в света

Редактор: 

e-mail: 

кадър Фейсбук/

С разпореждане на Министерски съвет ще бъдат вложени 20 млн. лв. за пазаруване на суперкомпютър. Пари ще бъдат отпуснати като нарастване на акционерното присъединяване на страната в капитала на „ София Тех Парк “. Това заяви министър председателят Бойко Борисов във Facebook.

„ Възлагаме закупуването на суперкомпютър с продуктивност от порядъка на petaFLOPS. Това са 20 млн. лв. от Министерството на стопанската система, само че по този метод извеждаме България с опциите на IT фирмите и експертите да имат най-хубавото, което все още Борисов има в Европа или в света “, това буквално сподели министър-председателят във видео, оповестено в обществената мрежа.

„ Суперкомпютърът ще помогне на страната ни да се утвърди като капиталова дестинация. Той ще бъде от огромна изгода за IT фирмите и експертите, за целия български бизнес и научните среди. Затова на днешното държавно съвещание взехме решение за увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на „ София Тех Парк “ с над 20 милиона лв.. Средствата ще се употребяват за придобиване и експлоатационни разноски на суперкомпютъра, както и за строителството на постройката, в която той ще се намира. Българското държавното управление ще продължи да работи за модернизацията на страната. Ние сме една от осемте страни, в които ще бъдат построени новите суперкомпютъри в Европейски Съюз “, написа на страницата на Бойко Борисов.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР